CONFERINTA 2020


Arbitrajul Ad-hoc – o soluție funcțională în vremuri pandemice și post-pandemice 

 


arbitraj comercial ad-hoc
Cuvant deschidere Av. Alin C. Pop, Presedintele I.A.R.

Despre:

DENUMIREA:
“Arbitrajul Ad-hoc – o soluție funcțională în vremuri pandemice și post-pandemice”

DATA: 25.06.2020

LOCATIA: Bucuresti, Grand Hotel Continental, Sala Concerto Grand.

PROGRAM:
16:30-17:00 Inregistrarea participantilor si welcome coffee
17:00-17:15 Cuvant Deschidere – Alin C. Pop –  Presedintele Institutului Arbitral Roman –  Arbitrajul ad-hoc
arbitraj comercial ad-hoc17:15-17:30 Beatrice Onica-Jarka – Vicepresedintele Institutului Arbitral Roman – Viitorul este aici! Platformele online pentru solutionarea disputelor;
17:30-17:45 Centrul de Resurse pentru Afaceri si Management. Ovidiu Dimbean-Creta – Un nou venit in afacerile din Romania, la momentul oportun!
17:45 – 18:00 Oana Dimitriu – Director editorial Editura Ch Beck – Arbitrajul in portofoliul editorial;
18:00-18:30 Festivitate de inmanare Diplome absolventi;
18:30 – 18:40 Alin C. Pop – In loc de concluzii

Vizionarea online este gratuita pentru primii 50 aplicanti.

Conferinta organizata de Institutul Arbitral Roman beneficiaza, pentru a fi incarcata de frumos si inspiratie, de expozitia de pictura de autor cu titlul „Culori si meditație” a Doamnei Mariya Yugina 


Speakeri:

arbitrajul comercial ad-hoc
Misiunea Institutului Arbitral Roman

Alin C. Pop
Cu o experiență 30+ în avocatură în drept comercial, dreptul muncii, dreptul aviației, și în organizarea de conferințe internaționale Aviația Civilă, organizarea de conferințe și simpozioane pe teme juridice, arbitraj comercial, Dl Av Alin Pop este Președintele Institutului Arbitral Român și Președintele Curții De Arbitraj CAIB – BIAC.

Alin Pop a absolvit Facultatea de Drept în cadrul Universității București, urmând apoi specializarea post – universitară în comerț internațional, în cadrul aceleeași universități.
Începand cu anul 1987 a pus bazele Cabinetului Individual A.C. Pop, pe care îl conduce și în prezent. De asemenea, a deținut funcția de arbitru în cadrul Cuții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Ilfov. După ce aceasta și-a încetat activitatea, dl. Pop, înțelegând importanța și utilitatea arbitrajului, precum și necesitatea educației în acest domeniu, a pus bazele Curții de Arbitraj Comercial Ilfov din București, al cărui Președinte este în present, reconfigurând în integralitate modalitatea de abordare a arbitrajului. Totodată, a pus bazele Institului Arbitral Român cu scopul de apromova arbitrajul la nivel național, regional și internațional, desfășurând activități de pregătire a arbitrilor, conferințe, seminare și alte evenimente menite să dezvolte un sistem de arbitraj solid și susținut de profesioniști.
Expertiza dmnului Pop acopera o gamă largă de domenii, printre care și drept aerian.
Alin Pop a urmat cursuri de drept aerian organizate de IATA și a obținut printre altele, un certificat în bussines management de la Wallace E. Carroll School of Management Boston.
Preocupat înca de la începutul carierei sale de contextul legislativ național și internațional,  dl. Pop și-a dezvoltat cariera punând accent atât pe normele de drept național, cât și internațional, înțelegând că dezvoltarea și mondializarea se realizează prin atingerea unui nivel de conștiință comună.


Dr. Beatrice-Florentina Onica-Jarka, FCIArb
– avocat cu mai mult de 25 de ani de experientă în dreptul afacerilor internaționale, TMT, dreptul construcțiilor, achiziții publice, drept de concurentă și ajutoare de stat, M&A și alte domenii de drept de afaceri;
– arbitru sau avocat în peste 200 de proceduri arbitrale internaționale și domestice
–  conferențiar universitar în  dreptul internațional: organizații internaționale, drept public internațional, drept internațional umanitar și soluționarea alternativă a litigiilor, drept de afaceri al UE,  timp de 23 de ani
– autor a mai mult de 30 de cărti, articole și studii de caz în dreptul internațional public și privat;
– numit în 2017 Vicepreședinte al Curtii de Arbitraj Ilfov din București- Curtea de Arbitraj București Ilfov, caib-biac.ro. și în calitate de Vicepreședinte la Institutul Arbitral Român (Institutularbitralroman.ro);
– specialist în implementarea GDPR și lider al grupului de practici GDPR din Cunescu, Balaciu și Asociații, în calitate de partener senior din 1997;
– liderul grupului de servicii juridice din Nexia Internațional timp de 8 ani.
– membru FCIArb al Institutului Certificat de Arbitri, din 2019
– arbitru pe listele pentru panelist numele de domeniu ale OMPI din 2002 (www.wipo.int), ale Forumului (www.adrforum.com) din 2004, ale Curții de Arbitraj de pe langă Camera de Comert Cehă din 2004 (www.adr.eu), ale Curtii de Arbitraj pentru Artă (CAfA) din 2020 (www.cafa.world)


arbitrajul comercial ad-hoc
Interventie online live in cadrul Conferintei

Ovidiu Dimbean-Creta – sunt Rectorul Școlii de Afaceri ASEBUSS din 2018, iar anterior am fost Decanul Școlii vreo 7 ani și profesor de Managament Financiar și Finanțe Internaționale de la înființarea școlii în 1993 până în prezent și în continuare.
Am predat în ASE aprox 15 ani în limba română și în limba engleză, unde m-am și format, la mai multe facultăți din cadrul ASE-ului, începând cu cea de Finanțe, pe care o absolvisem în 1987 și unde am obținut și Doctoratul în Finanțe-Asigurări în 1999. Am predat și la alte Institute de învățământ superior, inclusiv că visiting professor la Kennesaw State University (Georgia, SUA), Coles College of Business, Executive MBA Program, în octombrie 2018 (partenerul american al ASEBUSS). Am mai făcut studii la Harvard Business School și Wharton Business School în programe de vară din 1992 și 1993.
Am lucrat la Banca pentru Agricultura și Industrie Alimentară la Tîrgoviște după absolvirea facultății, pentru aproape 3 ani, după care la Institutul de Cercetare a Calității Vieții la începutul anului 1990, înainte de a mă muta la ASE în 1991.
În paralel cu ASEBUSS am lucrat ca Director Financiar în mai multe companii sau entități în România, precum Eli Lilly (farmaceutică americană), Topway Industry, Arctic-Arcelik, Flanco International, Hild, Infopress, FRF, între 1995 și 2016.


Oana Dimitriu
Doctor in drept
Director editorial Editura Ch Beck
Cu experienta de peste 15 ani in activitatea editoriala din Romania.

 


Parteneri:


Parteneri media:

 

 

 

 

 


De aproape 30 de ani pe piaţă, în apariţie neîntreruptă, BURSA este cel mai influent cotidian economico-financiar şi formatorul de opinie al pieţei de capital, fiind apreciat, în fiecare an, cu distincţii pentru apariţiile editoriale, în cadrul Galei Premiilor Pieţei de Capital, dar şi în cadrul altor manifestări. Aderenţa la public a ziarului BURSA i-a confirmat necesitatea pe piaţă.

De-a lungul anilor, cotidianul BURSA şi-a informat cititorii asupra proceselor importante de transformare şi dezvoltare a economiei societăţii româneşti şi din străinătate: procesul privatizării, dezvoltarea sistemului bancar autohton, evoluţia pieţelor financiare, criza financiară internaţională, evoluţiile politice semnificative.


Apărut pe piaţa media în 1990, Curierul Naţional s-a dovedit o adevărata „şcoală de presă”, ziarişti care au ajuns nume mari în presa romanească şi-au început cariera la publicația noastră. Gândit încă de la primul număr ca o busolă pentru românii confruntaţi cu tranziţia năucitoare către o economie capitalistă, Curierul Naţional încearcă să fie un barometru ce reflectă tendinţele şi oportunităţile mediului economic şi financiar actual. Curierul Naţional este primul cotidian înfiinţat după revoluţia din decembrie 1989, iar în ultimii cinci ani s-a transformat dintr-un ziar generalist într-o publicaţie ce se axează pe informaţii şi analize ale mediului economic.

 
Radio Orion este un post de radio local cu o experiență în domeniu de peste 20 de ani, care emite pe frecvența 91,7 MHz, 24 de ore din 24,
Destinat iniţial deservirii exclusive a municipiului Feteşti, datorită unui program ambiţios de dezvoltare, Radio Orion s-a impus prin perseverenţă.
S-­a ajuns în acest fel ca postul nostru de radio să fie recunoscut pentru serviciile sale în centrele urbane din zona acoperită, precum şi într-un număr mare de localităţi limitrofe acestora.
Am reușit să oferim în zona noastră de interes servicii de publicitate totală. De asemenea, am căpătat o personalitate distinctă şi mai puternic pronunţată.
Prin investiții masive și profesionalism desăvârșit, am devenit un post de radio regional, acoperind astfel zone din Ialomita – Calarasi – Constanta.
Principiile care ne ghidează în tot ceea ce facem sunt seriozitatea, profesionalismul, punctualitatea și credința în lucrurile bine făcute.

 

top page


Pe 31 ianuarie 1996, in Piatra Neamt ca o sulita usor ascutita strapunge lumea cuvintelor un mic cotidian. Iscoditor si echidistant, parcurge drumul construind o arhiva uriasa de evenimente. Odata cu maturitatea, fiecare informatie adauga valoare. Este parte din comunitate. Este Realitatea.


Parteneri:

C.H. Beck – Scurt istoric

Editura C.H. Beck are ca obiect exclusiv de activitate editarea cărţilor şi a publicaţiilor cu tematică juridică şi economică. Editura s-a impus pe piaţa literaturii juridice în anul 1998 ca urmare a asocierii dintre grupul românesc al Editurilor ALL şi editura germană C.H. BECK. Începând cu anul 2001, Editura All Beck s-a desprins din Grupul Editurilor ALL, iar din 2006 a preluat numele partenerului său european C.H. Beck, devenind astfel o societate independentă, cu capital majoritar german.

Compania a devenit astfel parte integrantă a trustului european C.H. BECK, unul dintre cele mai vechi şi mai reprezentative din Europa, grup fondat în anul 1763. În prezent, acest grup include mai multe societăţi din Germania, Elveţia, Cehia, Polonia şi România.

 


ACJSFBAsociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar din România (ACJSFB), fondată în 2004 în scopul creării şi consolidării cadrului general necesar promovării şi susţinerii intereselor profesionale ale juriştilor din sistemul financiar-bancar şi perfecţionării cadrului juridic al activităţii sistemului financiar-bancar, protejarea şi promovarea drepturilor membrilor săi, în exercitarea profesiei de consilier juridic, a ales pe 1 noiembrie 2019, un nou Consiliu Director format din:

Mirela Iovu (CEC Bank), Preşedinte;
Ştefania Murariu (ANAF), Vicepreşedinte;
Ciprian Chiorean (Vista Bank), Vicepreşedinte;
Mihai Rotaru (Banca Transilvania), Vicepreşedinte;
Ramona Georgeta Savu (Raifeissen Bank), Membru;
Adrian Ispas (BNP Paribas- Cetelem), Membru si Secretar General;

 ACJSFB are ca principale obiective: susţinerea intereselor profesionale şi promovarea acţiunilor necesare perfecţionării cadrului juridic al activităţii financiar-bancare, desfăşurarea unor programe de pregătire profesională continuuă în domeniul financiar-bancar, organizarea examenelor de definitivare în profesia de consilier juridic, respectiv elaborarea/completarea şi transmiterea tabloului anual al consilierilor juridici, membri ai asociaţiei, şi comunicarea celor în drept, conform prevederilor legale aplicabile.


organism de cercetare în cadrul Universității  Ștefan cel Mare din Suceava.

 media & advertising

Fondata in 2015, GMC Media & Advertising este o agentie de publicitate formata dintr-o echipa de oameni pasionati si creativi, cu o experienta de peste 20 de ani in publicitate, atat in agentii multinationale, cat si locale.
Solutiile de media si publicitate sunt adaptate scopurilor si nevoilor clientilor: promovare / lansare produs, atragerea / fidelizarea clientilor etc.
O comunicare buna intre client si agentie este vitala pentru succesul campaniilor de publicitate.

 

top page


Pe piața educațională bucureșteană din ce în ce mai concurențială, Centrul de limbă engleză Flying Colours optează pentru “calitate” și nu „cantitate”. Cu o experiență solidă în educație, Mirela Ursu a pus acum 9 ani bazele acestui business, iar excelența în educație a fost obiectivul strategic încă de la început.
Însuși numele brandului în traducere înseamnă „examene luate cu brio”.

Cred în puterea limbii engleze de transforma visele fiecărui copil, adolescent sau adult în realitate. Cunoașterea limbii engleze vine la pachet cu o mai bună încredere de sine, dezinvoltură, curaj. Călătoriile în afara țării nu mai sunt un lux, studiul în străinatate e din ce în ce mai accesibil, iar jobul poate fi azi în țară și mâine oriunde altundeva, așa că lumea de mâine nu pare să existe fără engleză.” menționează fondatoarea Mirela Ursu.


Mark Twain inTernaTional School
Bacalaureatul Internațional pentru elevi de la 3 la 18 ani
Mark Twain International School, IB World School, se alătură școlilor de elită din lume, oferindu-le astăzi elevilor noștri cea mai bună pregătire pentru lumea exigentă de mâine. Cele trei programe de studiu International Baccalaureate formează un continuum preuniversitar special conceput pentru elevi cu vârste cuprinse între 3-18 ani, promovând, de la cea mai fragedă vârstă, o educație holistică și ultramodernă.

 

 

 


Broker asigurare-reasigurareRITTER – Broker de Asigurare si Reasigurare SRL este o companie cu capital 100 % romanesc de intermediere, consultanta si asistenta in domeniul asigurarilor ce efectueaza analiza financiara a fiecarui potential client in functie de necesitatea acestuia.
Misiunea noastra este sa respectam intotdeauna principiile de transparenta, promptitudine si profesionalism angajandu-ne sa reprezentam interesele clientului in relatia cu colaboratorii societatilor de asigurari.Sponsori:

cezariulian.ro

blog „Inspiratie Pentru Afaceri”
marketing online B2B

 

 Absolventi programul de cursuri Institutul Arbitral Roman:

Vicentiu Ramniceanu

Absolvent de studii de drept, stiinte politice, administrarea afacerilor.
Sunt pasionat de istorie si civilizatie. Adept al invatarii continue si promotor al spiritului asociativ pe domenii comune de interes.
Imi doresc sa contribui la revitalizarea interesului pentru patrimoniul cultural autentic romanesc.


Alina-Maria Aciu
Avocat
Cabinet Individual de Avocatura
Arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Ilfov de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Ilfov, din 2018
Facultatea de Drept – Universitatea Bucuresti
Diploma de Master, Dreptul Afacerilor, Facultatea de Drept – Universitatea Nicolae Titulescu, Bucuresti
Experienta profesionala: Juristconsult – S.C. PROGRESUL S.A., Juristconsult – S.C. ORIZONT S.A., Consilier Juridic in cadrul Directiei Juridice, Legislatie si Contencios, Primaria Municipiului Bucuresti, Consilier juriic Sef Compartiment Legislatia muncii, Relatia cu Sindicatele – S.N.Tc. ROMTELECOM S.A.– Sediul Central, Referent de specialitate studii juridice in cadrul Directiei Juridice a Directiei Generale a Vamilor, Cabinet individual de avocat din 2001.


Anduena Ionita

Facultatea de Drept

 

 


Victor Voevodschi
Auditor Sef al Registrului International al Auditorilor, (United Kingdom), 2005, IRCA (International Register of Certificated Auditors)

Pregatire profesionala:
Institutul Politehnic Bucuresti, Facultatea de Electrotehnica, 1983
Managementul calitatii orientat catre procese, 1996, Qualicon – Austria
Manager Sistem Calitate, 1996, Asociatia Romana pentru Calitate
Curs de formare auditori ISO 9000, 1997, Quasi International – Franta
Aplicarea Intrumentelor calitatii, 1998, Quality Assurance Services
Auditor Sisteme de management de mediu, 1999, ICIM(Instituto di Certificatione Industriale per la Meccanica) – Italia
Managementul calitatii totale, 2000, CESMECA(Centre d’Etudes Superieure sur l’enseignement de la mecanique) si SRAC
Evaluator candidat conform modelului de excelenta EFQM (European Foundation for Quality Management), 2000, OVQ(Osterreichishe Vereinigung fur Qualitatssicherung) recunoscut EFQM
Curs de auditori externi pentru sisteme de management calitate, conform ISO 9001, 2001, Lloyd’s Register Quality Assurance/Acreditare IATCA
Certificat de recunoastere ca Auditor Sef SRAC – Sisteme de management de mediu, 2002
Certificat de recunoastere ca Auditor Sef SRAC – Sisteme de management calitate, 2002
Auditor de Responsabilitate Sociala, conform SA 8000, 2009, CISE/Acreditated by SAAS – Social Accountability Accreditation Services – Italia
Cadru Tehnic cu atributii in domeniul PSI/Certificat 0152711, Expert in securitatea si sanatatea in munca/Certificat 0152932,2011, ATVA Pitesti/Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse/Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului
Auditor intern OMFP 946/2005, 2013, Expert Aktiv Grup.


Gina Maria Catanoiu
Managing Director la GMC Media & Advertising SRL – agentie de publicitate (promovare media – Tv, radio, print, online, panotaj, productie publicitara, tiparituri, etc)
Experienta 21+ in management publicitate.
Educatie:
Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti – Facultatea de Constructii Civile
Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir, Bucuresti – Facultatea de Drept
Alte pregatiri:
Mediator (SIG ENTER TRAINING, furnizor de formare in domeniul medierii utorizat de Consiliul de Mediere)
Formator (Avangarde Business Academy – Cursuri de calificare acreditate ANC)
Expert Accesare Fonduri Structurale si Coeziune ((Avangarde Business Academy – Cursuri de calificare acreditate ANC)
Auditor intern pentru managementul calitatii (TUV Rheinland Romania)
Curs complet de pregatire pedagogica.

top page


Nota: Pentru inscrierea la Programul de cursuri organizate de Institutul Arbitral Roman, puteti accesa: https://cezariulian.ro/magazin/curs-online-live-institutul-arbitral-roman-arbitraj-comercial-modulul-i/


Expozitia de pictura de autor cu titlul „Culori si meditație” a Doamnei Mariya Yugina

Nascută în 1988 la Leningrad (ulterior Sankt Petersburg) și crescută în mediul capitalei culturale a Rusiei, Mariya Yughina și-a dezvoltat simțul pentru armonie și estetică printr-o pregătire multilaterală.
Medaliată cu argint în prima Ligă a campionatului Rusiei la șah la categoria sub 18 ani, deținătoare în prezent a titlului de maestră FIDE și a centurii verzi în Capoeira, Maryia a absolvit facultatea de Administrație publică a Academiei Prezidențiale a Administrației Publice și Economice Naționale.
Talentul artistic al Mariiei s-a manifestat din vremea copilăriei și a adolescenței printr-o serie de premii în concursuri de pictură și grafică, fără să fi studiat cu maeștri din domeniu. Începând cu  primul an de facultate ea a studiat sistematic pictura cu Vladimir Bazhenov, membru al Uniunii Artiștilor din Rusia, intrând în contact și cu o serie de alți pictori renumiți din orașul natal și devenind la scurt timp membră a Asociației (Tovărășiei) Pictorilor din Sankt Petersburg.

Contact:
+40 745 825 569
mihailmarin21@gmail.com


Grand Hotel Continental, Bucuresti, Calea Victoriei 56
Sala Concerto Grand